logo
امروز : جمعه ۳۰ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۲۳:۰۳
[ شناسه خبر : ۴۲۶۴۸ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
مدرس حوزه و دانشگاه مطرح کرد:

تبدیل سنت دیرینه شب یلدا به تجمل‌گرایی

تبدیل-سنت-دیرینه-شب-یلدا-به-تجمل‌گرایی
مدرس حوزه و دانشگاه با بیان اینکه شب یلدا از سنت‌های دیرینه و پسندیده ایران باستان است، گفت: امروزه با وجود تجمل‌گرایی و انتشار آن در فضای مجازی سبب فراموش شدن اصل موضوع می‌شود.

زهرا علمی‌فرد در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ گفت: ایران باستان سنت‌های خوبی دارد که یکی از این سنت‌های دیرینه وجود شب یلدا است.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه وجود شب یلدا فرهنگی است بسیار خوب از جهت به جای رساندن صله‌رحم و دور هم جمع شدن اعضای خانواده، افزود: این امر در دین مبین اسلام نیز بسیار پسندیده است.

مدرس حوزه و دانشگاه عنوان کرد: اما حاشیه‌هایی که در این رسم وجود دارد سبب بی‌میلی و سردی مردم به آن شده است.

وی با بیان اینکه در ادوار گذشته نیز چنین حاشیه‌هایی مانند چشم و هم‌چشمی وجود داشت، ابراز کرد: اما امروزه با وجود  بسترهای مجازی و رسانه‌ها که حتی مردم زندگی شخصی خود را نیز در معرض دید همگان قرار می‌دهند چشم و همچشمی وسیع‌تر شده است. 

علمی‌فرد خاطرنشان کرد: در گذشتگان ما چشم و  هم‌چشمی  محدود به خانواده و فامیل بود اما در شرایط کنونی و با وجود فضای مجازی این امر بسیار وسعت پیدا کرده است و به یک بد اخلاقی عمومی تبدیل شده است.

 وی با اشاره به اینکه وجود این شرایط داری  آثار فردی و اجتماعی است، عنوان کرد: مهم‌ترین آثار فردی آن است که ناراحتی و افسردگی افراد را  به دنبال دارد چراکه با دیدن چنین شرایطی از وضعیت خود ناراحت بوده و رغبتی به زندگی ندارند.

 مدرس حوزه و دانشگاه ادامه داد: از آثار اجتماعی این امر سبب رواج ناامیدی در اجتماع می‌شود و اصل مسئله‌های خوب کنار گذاشته می‌شود.

وی با بیان اینکه این تجمل‌گرایی‌ها سبب تاخیر و یا کناره‌گیری افراد از امور مهمی چون ازدواج می‌شود، گفت: فردی با دیدن این چشم و هم چشمی‌ها و رسومات از انجام اموری مانند ازدواج دوری می‌کند.

مدرس حوزه و دانشگاه یادآور شد: وجود این وضعیت صورت مسئله ازدواج را پاک می‌کند و نتیجه آن آینده جامعه و وجد خانواده را به خطر می‌اندازد‌

وی با تاکید بر اینکه همه موضوعات سلسله‌وار به هم اتصال دارند، عنوان کرد: فضای مجازی سبب گسترش و راحت‌انگاری گناهان شده و مردم به جای اینکه فکر کنند چگونه دست دیگران را بگیرند و کمک‌رسان باشند بر این فکر هستند که چگونه تجملات خود را پیش ببرند که خوب و مورد توجه واقع شود.

علمی‌فرد تصریح کرد: در این شرایط افراد فقط منفعت فردی خود را مورد توجه قرار می‌دهند، که با وجود چنین وضعی جامعه از بین خواهد رفت‌.

وی با بیان اینکه وجود چنین رسوماتی پسندیده و خوب است، عنوان کرد: گرد هم آمدن افراد خانواده و فامیل و صله‌رحم از مهم‌ترین ثمرات آن است اما وجود حاشیه‌ها سبب شده است که اصل موضوع دیگر مهم نباشد و فقط تجملات دیده شوند.

مدرس حوزه و دانشگاه ادامه داد: در حالی که کارهای جزئی نظیر دستگیری از مستمندان و نیازمندان سبب ایجاد حال خوش انسان می‌شود.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر